En annan dag i New York

Idag vaknade vi upp utvilade, klädde på oss och traskade iväg till Pret A Manager för lite frukost. Där upptäckte vi att vi hade glömt kartan på rummet och stod inför ett val - skulle vi vända tillbaka eller skulle vi vara wild and crazy och strunta i kartan. Vi valde att yoloa och struntade i att hämta kartan och rörde oss mot High Line park för att ta en liten promenad. Det var jättehäftigt att komma upp lite från gatan (för er som inte vet så är det ett gammalt tågspår som är som upphöjt från marken, som de gjort om till en park). Det var verkligen en oas mitt i stadens rus! 


En gata från High Line.

Sedan gick vi ner 23dje gatan mot Flat Iron buildning, och tänkte äta på vägen. Och vad hittade vi för restaurang då? Jo, FIKA, en svensk restaurang! Vi tog varsin "Swedish Caesar" (= sallad med ceasardressing + Västerbottenost och krutonger, ingen kyckling dock) och varsin chokladboll. När vi satt där och tittade på en bild över Gamla Stan med munnen full med västerbottenost längtade vi lite hem ska erkännas. Det börjar verkligen kännas som att det är slutet av resan och att det är dags att åka hem. Det ska bli skönt att få sova i sin egna säng, inte leva ur en resväska och äta hemlagad mat. 

Vi tog också en chokladboll till efterrätt!

Efter besöket i lilla Sverige gick vi vidare mot Flat Iron buildning, så konstigt hus. Det kändes typ skevt att titta på det.


Därifrån tog vi tunnelbanan till Tompkins Square Park, parken som gett titeln på en låt på Mumford and Sons (Jessicas favoritband) senaste album. Det var en mysig park med massa ekorrar och Jessica fangirlade ganska mycket inombords, bara av att vistas i parken. 

"Oh, babe, meet me in tompkins square park, I wanna hold you in the dark, one last time" 🎶

Sedan tog vi tunnelbanan till Grand Central Station, sån sjukt fin tågcentral! Taket var det mest förvånande, vi visste inte att det OCKSÅ var fint! Sedan åkte vi tillbaka till hotellet med ett pitstop på Starbucks för lite energipåfyllning. Jessica tog en av deras Season-drycker, pepparmint hot chocolate, såå god. 


Nu är vi tillbaka på hotellet för att chilla lite, sedan ska vi ut och träffa Julias kompis Lisa och hennes kompisar. Det ska bli kul! :-)  
Allmänt | |
#1 - - Sanna:

Å, varje gång jag går in så har ni lagt upp nya bilder och berättat om nya äventyr! Ni verkar ha det SÅ bra!

Kram

#2 - - Anonym:

Annike:Hej tjejer! Det är så kul att följa ert äventyr. Så många nya miljöer och människor som ni har träffat "over there i morgon". Om jag har förstått rätt så är ni snart/nu på väg hem. Vill bara önska trevlig hemresa med massor av tid för reflektioner! Kram

Upp