En dag i New York

Efter lunchen igår gick vi längs vattnet i Brooklyn och upp på Brooklyn Bridge, det var lättare sagt än gjort att hitta där man kunde gå upp på bron, men med lite envishet löser sig allt. När vi gick över den vackra bron tittade solen fram och det var sååå fint.


När vi gått över bron tog vi tunnelbanan till World Trade Center och Ground Zero. Vi stod där ett tag och tittade på monumentet och alla namn, Julia läste också högt från Wikipedia om dådet. Vi tittade upp mot den nya, One World Trade Center, som bara är 94 våningar, till skillnad från tvillingtornen som hade 110 våningar. Det är helt ofattbart att två stora plan bara kan köra in i hus så högt upp, och rädslan i husen och utanför. 



När det började bli lite blåsigt och kallt åkte vi tillbaka till rummet där vi chillade ett tag innan vi klädde på oss och åkte mot 352 W 53rd St, för att äta middag med Jessicas barndomskompis Josefin och hennes pojkvän. Pojkvännen visade sig vara dansk och vi tittade oroligt på varandra, men det gick faktiskt jättebra, han pratade nog lite "svensk-danska", vilket halverade antalet "va/vad sa du/ursäkta?". Efter middagen gick vi alla fyra till Times' Square, vilket var väldigt häftigt. 


Times Square var precis så som man förväntade sig, men en sak chockade oss, affärerna hade fortfarande öppet! Klockan var vid det här laget halv elva på kvällen och Forever21, Hm och Sephora mfl var öppna! Så vi gjorde det enda vettiga - gick in på Forever21! Jessica köpte en jultröja, något som stod på shoppinglistan för resan. Sedan sa vi hejdå till Josefin och Jonathan och så gick vi till Wallgreens för att köpa vatten och schampoo. Julia skulle betala, och när hon tog upp plånboken... Var Ica-kortet borta. PANIK. Julia var den som hade betalat på restaurangen så det gick ganska snabbt att deducera var kortet kunde vara någonstans. Vi ringde upp restaurangen - och javisst, de hade kortet där. Vi galopperade dit, visade upp Julias leg och fick tillbaka kortet, slutet gott, allting gott.




.... Eller nja. På vägen hem tog vi fel tunnelbana så vi fick vända och byta och greja. Det var inte så farligt, men det var sent, vi var trötta och vi fick vänta jääääättelänge på tunnelbanan hem. Till slut fick vi dock landa i våra sängar och däcka.  
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Mamma Kicki: Speciellt att vara vid platsen för det fruktansvärda terrordådet. Gulp. Jag fick genast den där overkliga känslan av maktlöshet och sorg.
Det ser ut som ni har fint väder. Bor ni bra? Var det våningsäng här? Ovant i så fall att inte se varandra det första och sista ni gör på dagen 😃
Fin tröja Tossen 😃 Kram

Svar: Ja det var speciellt men vi var ju ganska små när det hände så vi har väl kanske inte samma känsla som er... Lite som när jag var i Berlin med klassen. Vi bor bra, det är litet och med toalett + dusch i korridoren men det är fräscht och så. Japp, det är våningssäng så det känns lite konstigt men det är ganska skönt :) Puss
Jessica och Julia

Upp