Los Angeles - dag 1

Först måste vi bara berätta att vi nu bor precis bredvid Hollywood Boulevard och Walk of Fame! Okej, boulevarden är ganska lång så oddsen att man ska hamna på ett hotell i närheten är ganska stora, men vi bor verkligen runt hörnet! Att vi inte hade googlat och kollat vart hotellet låg på kartan innan är ju bara konstigt men vi båda hade känslan av att vi skulle bo utanför staden och ja, vi var helt okej med det. Så när vi hittade hotellet, kört in i ett parkeringshus och gått alla trappor upp till gallerian som låg ovanför var vi glada att vi bodde nära lite affärer. När vi sen gått tillbaka ut på vägen till hotellet, checkat in och satt med lite turistpapper märkte vi att vi gått förbi Dolby Teather i gallerian, då tyckte vi att det var coolt. Sen såg vi att många av sakerna vi ville göra låg på Hollywood Boulevard och det tog en stund innan poletten trillade ner.

När vi sedan gick runt hörnan för att kolla in läget hann vi komma en bra bit på trottoaren innan vi såg att det var flera stjärnor under våra fötter och då (!) fick vi en lättare chock. Är Walk of Fame vår granne?! Haha japp, och så bra har vi varit på att researcha området...

Nu hoppar vi lite snabbt tillbaka till morgonen som faktiskt började i Santa Barbara. Innan det var dags att lämna staden körde vi såklart förbi Starbucks men denna gång fanns det ingen drive-thru. Så Julia hoppade in medan Jessica stannade kvar i bilen och vips så fick vi egentid deluxe! En stund senare körde vi, med två latte i bilen, äntligen mot LA och stannade bara för ett litet lunchstopp i Malibu.

När vi kom närmare stadskärnan (om det nu finns en sådan) och rödljusen kom tätare såg vi ett litet berg skymta i horisonten. Var inte det där Hollywood - skylten? Joho då, där stod den och välkomnade oss. Tackar!


Den här bilden är tagen från gallerian och långt därborta ser ni skylten som var ännu längre bort när vi såg den första gången. Och om någon dag åker vi närmare!

....tillbaka till Walk of Fame.





Vi gick fram och tillbaka längs stjärnorna, tittade och tog några kort men mest gick vi bara och tog in miljön. Sen var det dags att sätta sig ner och planera dagarna så vi fick koll på vad vi vill göra och när. Eftersom Los Angeles är stort vill vi inte flänga fram och tillbaka utan ta närliggande områden samtidigt. Så vi köpte en kändisspaningskarta och planerade loss.

När vi var nöjda och hade en bra plan såg vi att det fanns tid att börja kolla på kändishus redan då, för stt spara tid vid nästa tillfälle eftersom alla bor lite utspritt (ja, för visst trodde ni också att Mr Depp och Julia Roberts bodde grannar?)...

Så vi gick tillbaka till bilen, som nu stod parkerad bakom hotellet, och styrde kosan mot Ellen DeGeneres, Elvis och Kristen Stewart som ändå skulle bo på samma breddgrad. Med Julia bakom ratten och Jessica med kartan i högsta hugg hamnade vi ganska smidigt utanför Ellens hus där vi inte såg så mycket mer än porten. Jaha ja, då kör vi vidare då!

När vi sen inte hittade Elvis hus så googlade vi fram att vi är på heeeelt fel sida av stan så vi kollar baksidan på kartan där all info står och ja... Vi har kollar fel. Adressen vi letar efter tillhör Brad Pitt och Angelina Jolie haha! Så när det är klarlagt kör vi tillbaka till adressen och hittar ännu en port. Nämen den här stalkingturen känns ju helt normal. Det här kändes inte som vår grej men när vi ändå var ute var det väl lika bra att se Kristen Stewarts hus också. Men efter några svängar runt nästa kvarter märkte vi att vägen var avstängd, den verkade tillhöra någon förening eller liknande så vi kunde inte köra igenom. Och så var det med den kändisspaningen - spännande!

Med bilen i rullning körde vi in på en drive-thru och tog med mat hem till rummet. Vi orkade inte sätta oss på någon restaurang så det var jättemysigt att få boa in sig lite. Nu ska vi snart sova och imorgon står Universal Studios på schemat - vi är väldigt taggade!
| |
#1 - - Sanna:

Å, vad kul!! Los Angeles och Hollywood.... :-)

#2 - - Anonym:

Mamma Kicki: Wow hörni, ni är där och liksom bara haksläpp. Ni får passa ögonen om/när ni får syn på en livslevande person som ni brukar se i rutan 😊
Men vad kul att ni inte hade sånn koll ändå. Överraskning är ju kul - eller hur Julia? (tänker på Hejdå-lunchen, hehe 😁) i

Svar: Haha precis, överraskningar är alltid kul! 😉
Jessica och Julia

Upp