Universal Studios

Igår vaknade vi upp med Universal på schemat. Vi klädde på oss och gick till frukostrummet för att äta frukost, vilket gick sådär.... Det ENDA som fanns var amerikanska våfflor. Vet inte om vi skrivit om det förut, men amerikanska våfflor är INTE gott. Besviket gick vi till Starbucks, köpte kaffe och macka/gröt och beställde en uber för att åka till Universal.




Vi hade beställt och betalat för biljetterna igår kväll och trodde det skulle göra processen smidigare... Icke. Det vad dock inte så mycket folk så det var inte superfarligt, men lite irriterande. Vi kom in i alla fall och Julia hade hört att det var bäst att börja med Studio-touren så vi gick ner till den, vilket jag tror var bra. Vi stod i kö i max 10 min innan vi fick åka med. Touren var roligt och vi fick både åka igenom ett par 3D-simulatorer, med King Kong och en tunnelbanestation, och så fick vi åka igenom några filmsets. Det var lite klent då vi bara åkte förbi massa hus utan att få se in eller förstå vad det var därinne, det var också allmänt dåligt med fakta om allt. Vi var nöjda med åket, men inte överexalterade direkt.


En inspelningsplats som används i många filmer på olika sätt.

Efter detta "åkte" vi några fler 4D attraktioner, bland annat med Shrek, Dumma Mig och Transformers. Vi var faktiskt ganska besvikna i helhet, det fanns typ bara 7 attraktioner, och de var lite samma samma.., vi åt lunch, Jessica åkte Jurassic World bergochdalbanan, sedan gick vi i butiker och sedan var vi klara. Lite tråkigt att det var så litet som det var (med MYCKET fokus på the Simpsons, något som ingen av oss tittar på..). 


En restaurang som var stängd...

När Jessica åkte Jurassic World grejen pratade Julia med en kvinna som istället rekommenderade Warner Bros. Studio, som hade mer filmsets och bakgrundsinfo på sin tour, så bestämde oss för att testa det. Alla vi har pratat med har också starkt rekommenderat detta, så det ska bli kul att se om vi får en "revansch" för dagens besvikelse.   

Vi tog en uber till hostlet och tog en powernap, man blev verkligen slut i huvudet av Universal, mycket höga ljud och många intryck överallt. Sedan gick vi för att äta lite middag i shoppingcentret som tillhör Dolby Theater (där Oscars-galan är!!) innan vi tog bilen och åkte upp till Mulholland Drive för att se utsikten över LA by night. Sååå fint.


Här var det kö till någon filmpremiär, sedan hörde vi Iggy Pop spela när vi satt på restaurangen.

Utsikt från Mulholland Drive.


Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Mamma Kicki: Låter som ni fick lägga massa tid på en riktig turistfälla. Hoppas nästa dags tour är bättre (ja, det är väl just nu det pågår. Här är det morgon 6.30 och jag ska kliva upp och gå till jobbet nu 😊)
Glöm inte att bara vara. Känna av det vanliga livet i LA, kolla in människor och lyssna efter vad som är på g. Vad står på löpsedeln i dag? Vad pratar man om som är viktigt eller engagerar. Puss puss tjejerna 💕

Svar: Ja verkligen, eller så hade vi för höga förväntningar... Men jag kan "avslöja" att dagens utflykt var mycket bättre! ;) Haha jo det är sant, men vi bor så nära allt turistigt så det är mest när vi åker iväg som man känner av andra områden osv :) Puss
Jessica och Julia

Upp